Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aluatul de taitei de casa este mai bun si mai sanatos decat cel din comert.
Aluatul de taitei de casa este mai bun si mai sanatos decat cel din comert.
Folosit la supe, ciorbe si chiar la prajituri, gen cataif, aluatul de taitei se obtine usor si se lasa la uscat cel putin pana a doua zi inainte de a fi folosit.
Ingrediente:
- 300 grame faina,
- 2 oua,
- 2 linguri apa,
- sare.
Mod de preparare:
Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand si doua coji cu apa (doua jumatati) si un varf de lingurita de sare.
Se amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere.
Se imparte aluatul in doua: jumatate se lasa la o parte acoperit cu o cratita, ca sa nu se usuce, iar din cealalta jumatate se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire.
Se asaza pe un servet si se lasa sa se zbiceasca. In acest timp se intinde a doua foaie.
Cand sunt potrivit de uscate, se face din fiecare foaie un sul, care se taie cat se poate de subtire.
Se imprastie taiteii pe masa de aluat sau pe un servet intins si se lasa pana se usuca bine.
Mod de pastrare:
Taiteii bine uscati se pot pastra mai mult timp intr-un sac de panza, la loc uscat.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.