Reteta la minut: Dovlecei prajiti

 Reteta la minut: Dovlecei prajiti

Aceasta reteta se prepara la fel de repede ca si dovleceii pane.

Ingrediente:

- 3 dovlecei mijlocii,
- 2 linguri de faina,
- 1/2 ceasca lapte,
- 3 linguri de untura.

Mod de preparare:

1

Se rad dovleceii de coaja si se taie fie in lung, fie rotund, in felii de 1/2 centimetru grosime. Nu trebuie sa se sareze inainte de a fi pusi la prajit.

2

Se infierbanta untura. Pentru ca dovleceii sa fie frumos rumeniti, trebuie prajiti in untura multa.

3

Se dau dovleceii in faina, se inmoaie in lapte si din nou se dau in faina.

4

Se rumenesc pe ambele parti.

Mod de servire:

Trebuie serviti imediat ce sunt gata. Daca stau, se inmoaie cojita de deasupra. Se sareaza la masa.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru acesta reteta se aleg dovlecei tineri, foarte proaspeti. Ingrediente: - 1 kg dovlecei in floare, -...
Mancarea de dovlecei cu sos poate fi pregatita in diverse variante: cu smantana, cu sos de rosii...
Musacaua este o mancare gustoasa si satioasa care se prepara din carne macra in combinatie cu legume,...