Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Compotul de prune se poate face atat din fructe proaspete, cat si uscate. Iata cum se obtine compotul din prune uscate.
Compotul de prune se poate face atat din fructe proaspete, cat si uscate. Iata cum se obtine compotul din prune uscate.
Ingrediente:
- 250 g prune uscate,
- 3 linguri zahar,
- coaja de lamaie,
- apa cat se cere.
Mod de preparare:
Se spala prunele bine, in mai multe ape.
Se pun intr-o cratita cu apa calduta (nu prea fierbinte) cat sa le cuprinda bine, se acopera si se lasa sa stea astfel cel putin o ora, pana ce au absorbit destula apa ca sa se umple.
Se pun pe foc mic, cu aceeasi apa, se adauga zaharul si o bucata de coaja de lamaie.
Se lasa sa fiarba In clocote mici pana ce se inmoaie. Se scot cu lingura cu gauri, se pun in compotiera, iar zeama din cratita se strecoara peste prune.
La fel se face compotul de caise uscate.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.