Lucrezi din pat? Iata de ce nu e bine sa o faci

Lucrezi din pat? Iata de ce nu e bine sa o faci

Tentatia de a lucra intr-un mediu confortabil e foarte mare. Unii ar mai spune, de exemplu, ca lucratul din pat ajuta la reducerea anxietatii si declanseaza creativitatea. In realitate, instalarea unui mic birou in locul in care dormi poate provoca multe daune sanatatii tale fizice si psihologice.

Lucrezi din pat? Iata de ce nu e bine sa o faci:

1. Incurca creierul si tiparele de somn. Creierul uman percepe patul ca pe un concept pentru odihna si relaxare. Atunci cand lucrezi acolo unde dormi, mintea incepe sa relationeze acel spatiu cu activitati in loc de odihna . Confuzia te poate scoate din tiparul obisnuit de somn si poate cauza insomnie sau tulburari de ritm circadian. Folosirea electronicelor din pat poate provoca, de asemenea, probleme de sanatate. Expunerea la lumina albastra noaptea opreste secretia de melatonina , cunoscuta si sub numele de hormonul somnului care influenteaza ceasul nostru biologic. Iar privarea de somn ar putea provoca probleme cardiace si alte boli.

2. Afecteaza productivitatea. Cum spuneam, daca lucrezi din pat, somnul va fi dat peste cap. Ce mai inseamna asta? Somnul neodihnitor poate duce la scaderea nivelului de energie si la scaderea productivitatii muncii. Daca dormitorul tau e aerisit, bine intunecat si cu asternuturi curate, vei dormi mult mai bine. Asadar, nici vorba sa mai muncesti din pat!

3. Distruge postura. Aspectul unei saltele si suprafata moale incurajeaza o pozitie inclinata sau intinsa. De-a lungul timpului, aceasta postura constanta va provoca dureri, in special la nivelul gatului, spatelui si soldurilor. Doar pentru ca inca nu simti inca, nu inseamna ca efectele negative ale lucrului din pat nu se produc. In momentul in care durerea apare, insa, va fi prea tarziu pentru a corecta problema. Cazurile severe presupun rigiditate permanenta a spatelui si artrita.

4. Patul e un refugiu pentru bacterii. Cand pielea ta intra in contact cu cearsafurile, frecarea zgarie stratul exterior al celulelor pielii. Aceste celule ale pielii transporta ulei, transpiratie si saliva si servesc drept teren de reproducere ideal pentru bacterii si acarieni. Interactiunea prelungita cu aceste organisme poate provoca alergii, crize de astm sau boli de piele.

5. Poate afecta relatia cu partenerul/a. Distragerile provocate de laptop, telefon mobil si alte dispozitive in compania unui partener pot avea un impact indirect negativ aasupra relatiei. . De asemenea, creierul uman asociaza patul cu un loc menit sa fie impartasit cu partenerii de viata. Sa muncesti din pat langa partener/a, il va face pe acesta/aceasta sa se simta ignorat/a si, in cele din urma, sa detaseze acel spatiu de conceptul de impreuna.

Citeste si: Cum poti imbina studiile cu munca?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Interviul de angajare a devenit un fenomen esential, intr-o lume în care orice companie cauta cei mai...
Potentialul angajator va face, de cele mai multe ori, totul pentru a semna contracte cu cei mai...
Prietenia la locul de munca este periculoasa, deoarece poate fi folosita ca arma. De cate ori nu...