Fazan cu varza acra

Fazan cu varza acra

La fel de buna ca rata pe varza este si carnea de fazan pregatita cu varza acra.

Ingrediente:

- un fazan,
- 300 g slanina,
- o varza murata mijlocie,
- 2 linguri de untura,
- un paharel de vin alb.

Mod de preparare:

1

Se curata fazanul si se inveleste in felii de slanina. Se taie o varza murata si, daca este prea acra, se opareste; se scurge bine.

2

Se pun pe fundul unei cratite cateva felii de slanina, se asaza varza si deasupra iar cateva felii de slanina.

3

Se toarna apa cat sa acopere varza, se pune o lingura de untura si se lasa sa fiarba inabusit, o ora. Intre timp se rumeneste fazanul cu putina untura la cuptor, intorcandu-l pe o parte si pe alta.

4

Se face loc in cratita cu varza si se asaza fazanul, se adauga un paharel de vin alb, sare si se lasa sa fiarba inabusit inca o ora, pana ce fazanul este fraged.

5

Cand este gata se scoate, se desface ata si slanina si se taie in patru. Se asaza pe farfurie, se pune fazanul deasupra si imprejur slanina taiata in bucati potrivite.

Mod de servire:

Fazanul pe varza acra este bun cat mai fierbinte. Daca doriti, puteti servi mancarea impreuna cu mamaliguta.

Etichete: fazan, varza, varza acra

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ciorba de varza acra cu afumatura este un preparat traditional delicios, ideal pentru zilele reci de iarna....
O reteta de iarna perfecta pentru vegetarieni este mancarea de varza cu masline. Ingrediente: - o varza...
Iarna, cand se pune varza la murat, gospodinele obisnuiesc sa prepare mai des varza acra calita. Iata...