Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Ficatul de vitel este o sursa bogata de fier si proteine.
Ficatul de vitel este o sursa bogata de fier si proteine.
Acesta poate fi prajit, fript la gratar sau inabusit cu diferite ingrediente. Noi va propunem o reteta gustoasa cu ficat de vitel inabusit.
Ingrediente:
- 750 g ficat,
- 50 g slanina,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
- un paharel de vin,
- o lingura de bulion (sau 4 rosii),
- 2 cesti zeama de carne,
- sare, piper, foaie de dafin,
- un fir de patrunjel verde,
- un fir de cimbru.
Mod de preparare:
Se curata ficatul de pielita de deasupra. Se impaneaza cu cateva bucatele de slanina.
Se freaca cu putin piper. Se sterge cu o carpa curata uscata, se pune intr-o cratita cu jumatate lingura de unt sa se prajeasca pe ambele parti cateva minute, la foc iute.
Separat, se rumeneste o lingura de faina cu jumatate lingura de unt, se stinge cu zeama de carne amestecata cu vin, in care se pun o frunza de dafin, un fir de cimbru si unul de patrunjel.
Se adauga o lingura de bulion sau rosii taiate in doua si fara seminte.
Dupa ce a fiert totul impreuna se toarna peste ficat si se pune deasupra o foaie de hartie unsa cu unt. Se acopera si se fierbe inabusit la foc mic.
Sare se pune numai la urma, cand ficatul este gata, deoarece altfel se intareste la foc.
Mod de servire:
Cand este gata, se asaza ficatul pe farfurie, se taie felii, iar sosul degresat se trece prin sita, se potriveste de sare si se toarna deasupra.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.