Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Friptura de vita este hranitoare daca stii cum sa o prepari
Friptura de vita este hranitoare daca stii cum sa o prepari
Pentru aceasta reteta se foloseste pulpa de vita macra impanata cu slanina.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne macra,
- o lingura de untura,
- 500 g slanina,
- un pahar de vin,
- o lingura de rachiu,
- sare, piper,
- o foaia de dafin,
- un fir de patrunjel,
- 2 morcovi,
- 20 fire de arpagic.
Mod de preparare:
Se alege o bucata de pulpa sau alta carne macra, de 1 ½ kg. O bucata mai mica s-ar usca si ar pierde din fragezime.
Se impaneaza cu slanina, apoi se leaga, pentru a-i da o forma buna ca sa poata fi frumos taiata felii cand este gata.
Se pune carnea intr-o cratita cu putina untura incinsa si se frige pe toate partile vreo 20 de minute. Se scurge untura.
Se toarna un paharel cu vin alb sau rosu si o lingura de rachiu. Se lasa sa fiarba descoperit, intorcand carnea pe o parte si pe alta pana ce lichidul este aproape scazut.
Se adauga carnea pe o parte si pe alta pana ce lichidul este aproape scazut. Se adauga sare, piper, o frunza de dafin, un fir de patrunjel si un litru de apa.
Cand incepe sa fiarba se acopera, se da la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit cam 2 ore. Intre timp se intoarce de cateva ori.
Dupa 2 ore se adauga morcovii taiati felii rotunde, nu prea subtiri si arpagicul. Se lasa sa mai fiarba pana ce se inmoaie zarzavatul.
Cand este gata zeama trebuie sa fie mult scazuta. Se scot atele, se taie carnea felii si se asaza pe farfurie. Imprejur se pun ceapa si morcovii.
Sosul din cratita se trece prin sita si se toarna peste friptura.
Se serveste fierbinte cu salata.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.