Friptura vanatoreasca

Friptura vanatoreasca

Fritptura vanatoreasca este un amestec de carne de vita macra cu praz si condimente.

Ingrediente:

- un kg carne de vaca,
- 2 fire de praz,
- o lingura de unt sau untura,
- 2 cesti zama de carne de vaca,
- 2 linguri de zeama lamaie,
- sare, piper.

Mod de preparare:

1

Se alege o bucata de carne macra de sub coasta.

2

Se curata pielitele si se bate cu ciocanul de lemn, cat s-o intindem ca pentru un snitel mare.

3

Se da sare. Se unge pe o parte cu 2 oua batute.

4

Se intinde deasupra prazul tocat parunt amestecat cu sare si piper. Se ruleaza.

5

Se leaga cu ata, se prajeste putin in unt sau untura. 

6

Se adauga zeama de carne si zeama de lamaie.

7

Se lasa sa fiarba inabusit o ora, apoi se da inca o ora la cuptor sa se rumeneasca.

Mod de servire:

Se scoate ata si se serveste cu garnitura de legume.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca iti place friptura de vita, iata o varianta de friptura preparata la cuptor. Ingrediente: - 1,5...
Roast Beef-ul este o friptura de vita frageda si impanata, luata de la coaste. Ingrediente: - 2...
Daca pentru friptura folositi rata salbatica, aceasta se marineaza, se lasa in aceasta solutie o ora, dupa...