Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru a fi mai gustos, inainte de fierbere, puiul se inabusa in ulei, la fel ca si ceapa.
Pentru a fi mai gustos, inainte de fierbere, puiul se inabusa in ulei, la fel ca si ceapa.
Ingrediente:
- un pui mare,
- un kg rosii,
- o lingura de unt sau ulei,
- 2 cepe,
- sare.
Mod de preparare:
Carnea de pui se transeaza in bucati potrivite, se curata si se spala.
Se inabusa bucatile de pui intr-o cratita cu ulei. Se adauga in aceeasi cratita ceapa care se caleste pana devine putin aurie.
In cratita se adauga apa si se lasa puiul sa fiarba un timp impreuna cu ceapa.
Putin mai tarziu, se pun rosiile spalate si taiate in patru. Se adauga sare dupa gust.
Preparatul se acopera cu capacul de la cratita, se lasa sa fiarba inabusit la foc domol, fara sa se adauge apa.
Se ia de pe foc cand puiul este bine fiert, iar rosiile sunt si ele potrivit de fierte, fara sa fie prea sfaramate.
Puiul cu rosii poate fi lasat pe ochiul de la aragaz sa fiarba de la inceput si pana la sfarist sau tinut la cuptor in ultima parte a procesului termic.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.