Pulpa de berbec marinata

Pulpa de berbec marinata

Pulpa de berbec se marineaza asemeni vanatului pentru a fragezi carnea si apoi se prepara la cuptor cu untura.

Ingrediente:

- 2 kg pulpa,

- 50 g slanina,

- o lingura de untura.

Pentru marinata:

- ½ l vin,

- ¼ otet,

- un morcov, 

- o ceapa, ¼ de telina,

- un fir de cimbru,

- o frunza de dafin,

- 10 boabe de piper, sare.

Mod de preparare:

1

Se curata pulpa de pielite si mai ales de grasime, care are un gust neplacut.

2

Se curata, insa numai cu o ora inainte de pregatire. Se impaneaza cu slanina.

3

Pentru marinata se fierbe vinul cu otetul, in care se adauga morcovul, o ceapa si telina, toate taiate felii, apoi un fir de cimbru, patrunjel, frunza de dafin, sare si boabe de piper.

4

Se asaza pulpa intr-o strachina mare de piatra. Se toarna deasupra marinata, putin racorita, se acopera si se pune la loc racoros. Se intoarce pulpa cel putin o data pe zi; se tine 2 zile, iarna se poate tine si 3-4 zile.

5

Inainte de a fi pusa la fript, in tava, se scurge bine de marinata.

6

Se pune la cuptor la foc bun si se unge din timp in timp cu untura.

Mod de servire:

Friptura de berbec se serveste cu garnitura de fasole boabe sau piureu de fasole.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Friptura inabusita cere mai mult timp ca sa se friga decat friptura la tava. Pentru carnea de...
Pulpa de berbec la tava se poate pregati slaba, fara grasime sau se poate impana cu slanina...
Pentru marinata de porc, de preferat este sa folositi pulpa care trebuie aleasa cu 24 de ore...