Ingrediente:
- 2 kg ceafa de porc(daca e de mistret, cu atat mai bine);
- 150 grame de slanina;
- 4 catei de usturoi;
- 3-4 crengute de rozmarin;
- 50 ml de ulei;
- sare, dupa gust;
- piper negru macinat, dupa gust;
Mod de preparare:
- spala carnea;
- condimenteaza carnea bine de tot pe ambele parti cu sare si piper;
- unge carnea cu slanina si maseaz-o bine de tot, astfel incat sa patrunda aromele in carne;
- unge o folie de aluminiu cu ulei;
- aseaza carnea pe folie;
- pune crengutele de rozmarin si usturoiul zdrobit langa carne;
- mai toarna putin ulei peste carne;
- impacheteaza carnea intr-o folie de aluminiu si las- la marinat pentru 5-6 ore;
- scoate carnea din frigider si las-o la temepratura camerei pentru 30 minute;
- baga carnea la cuptor si coace-o dupa preferinte(mai mult sau mai putin facuta)
- poti consuma bujenita atat calda cat si rece.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Bujenita de iepure