Cum sa faci bujenita de porc

Cum sa faci bujenita de porc

Bujenita este o pastrama obtinuta, de obicei, din carne de vanat. Preparatul, insa, se poate face si din carnea porcului domestic. Asta in cazul in care nu ai la indemana ceva muschi sau ceafa de porc mistret...

Ingrediente:

- 2 kg ceafa de porc(daca e de mistret, cu atat mai bine);

- 150 grame de slanina;

- 4 catei de usturoi;

- 3-4 crengute de rozmarin;

- 50 ml de ulei;

- sare, dupa gust;

- piper negru macinat, dupa gust;

Mod de preparare:

- spala carnea;

- condimenteaza carnea bine de tot pe ambele parti cu sare si piper;

- unge carnea cu slanina si maseaz-o bine de tot, astfel incat sa patrunda aromele in carne;

- unge o folie de aluminiu cu ulei;

- aseaza carnea pe folie;

- pune crengutele de rozmarin si usturoiul zdrobit langa carne;

- mai toarna putin ulei peste carne;

- impacheteaza carnea intr-o folie de aluminiu si las- la marinat pentru 5-6 ore;

- scoate carnea din frigider si las-o la temepratura camerei pentru 30 minute;

- baga carnea la cuptor si coace-o dupa preferinte(mai mult sau mai putin facuta)

- poti consuma bujenita atat calda cat si rece.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Bujenita de iepure

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnea de porc ramane pe primul loc in preferintele romanilor. De aceea, ne-am gandit sa iti prezentam,...
Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi...
Daca ai facut o traditie din a creste si a sacrifica porc in fiecare an, probabil crezi...