Cum sa prepari cartofi cu bacon. Ingrediente:
- 10 cartofi mici;
- 10 felii de bacon(suficient de mari incat sa poti inveli cartofii in ele);
- sare, piper negru, foi de dafin, dupa gust;
- rozmarin;
- 30 grame de unt;
- 40 mililitri de ulei(daca ai de masline, cu atat mai bine);
- 20 scobitori;
- usturoi,
- 40 grame de iaurt;
- 40 grame de smantana fermantata grasa;
- o lingurita de ierburi italiene;
- verdeata(marar, patrunjel).
Cum sa prepari cartofi cu bacon. Mod de preparare:
- alege 10 cartofi mici. In cazul in care nu ai, da fiecare cartof mare in 4;
- adauga apa intr-o cratita si pune-o pe foc;
- dupa ce apa a clocotit, adauga un fir de rozmarin, foi de dafin, sare si piper;
- adauga cartofii;
- fierbe cartofii cam 12-14 minute, pana sunt aproape gata(depinde si de marimea lor);
- scoate cartofii din apa si lasa-i sa se raceasca putin(cam 5 minute);
- unge feliile de bacon cu unt. In cazul in care baconul e foarte gras, nu mai e nevoie de unt;
- infasoara cartofii in feliile de bacon;
- adauga unt si ulei la baza formei de copt;
- fixeaza baconul pe fiecare cartof cu scobitori din ambele parti;
- pune cartofii in forma de copt;
- asezoneaza cartofii cu sare si piper dupa gust;
- acopera formele cu staniol si introdu-le in cuptorul preincalzit pana la 170 grade Celsius, pentru circa 20 minute. Nu indeparta staniolul! Daca o faci, baconul se va usca si isi va pierde suculenta;
- amesteca smantana cu iaurtul, astfel incat sa obtii un sos putin mai lichid dupa consistenta decat smantana fermentata;
- adauga 2 catei de usturoi dati prin presa, ierburi italiene, un praf de sare si piper negru;
- adauga marar si patrunel proaspat/congelat;
- decoreaza i cartofii cu fire de rozmarin;
- serveste cartofii imediat combinandu-i cu sos.
Citeste si: Cartofi la cuptor