Dulceata de caise coapte

Dulceata de caise coapte

Pentru dulceata de caise coapte se foloseste si apa de var care poate fi obtinuta astfel:

- se stinge intr-un vas curat 1/4 kg de var cu 2-3 l de apa.
- dupa ce varul a fiert, se lasa sa se racoreasca.
- varul gros se depune la fund, iar in apa limpede de deasupra se tin fructele pentru dulceata.

Ingrediente dulceata de caise coapte:

- O farfurie adanca plina cu varf, de caise,
- un kg zahar,
- 3 pahare apa,
- zeama de la o lamaie,
- 1 litru apa de var, limpede.

Mod de preparare:

1

Se aleg caise frumoase, potrivit de mari, se curata de coaja cu un cutitas bine ascutit si se tin 2 - 3 ore in apa limpede de var, dupa care se limpezesc in cateva ape reci.

2

Se scot samburii, tinand caisa usor in mana stanga si impingand samburele cu un betisor ascutit, din partea dinspre codita, cu grija sa nu se sparga caisa.

3

Se pun pe o sita sa se scurga. Se leaga zaharul cu trei pahare de apa, se pun caisele, se lasa sa dea 2 - 3 clocote, se iau de pe foc tinandu-se la o parte circa un sfert de ora ca sa lase apa, apoi se pun din nou la foc sa fiarba pana se leaga cat trebuie.

4

Se ia spuma. La ultimele clocote se adauga vanilie, zeama de la o 1/2 de lamaie si cativa samburi de caise curatiti de pielite, dar intregi.

5

Se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute intr-un vas cu apa.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dulceata se poate prepara atat din caise coapte, cat si din caise verzi. Ingrediente: - O farfurie...
Compotul se poate prepara atat din caise crude, cat si din caise coapte. Daca deja ai savurat...
Exista o multime de retete pentru dulceata de cirese. Cam orice soi de cirese se potriveste pentru...