Pandispan japonez. Ingrediente:
- 50 militri de ulei;
- 115 grame de faina;
- 80 mililitri de lapte;
- 6 oua;
- un praf de sare;
- o jumatate de lingurita de suc de lamaie;
- o lingurita de zahar vanilat;
- 95 grame de zahar.
Pandispan japonez. Mod de preparare:
- infierbanta usor uleiul;
- toarna uleiul intr-un castron si adauga faina cernuta;
- amesteca bine cu o spatula, pana cand obtii un amestec omogen;
- adauga laptele (caldut/la temperatura camerei) si amesteca iar pana la omogenizare.
- adauga 5 galbenusuri si un ou intreg . Tine ouale la frigider inainte de a le folosi!
- amesteca bine cu telul. Trebuie sa obtii o compozitie omogena;
- bate cu moxerul 5 albusuri de oua, adaugand treptat praful de sare, sucul de lamaie, zaharul vanilat si zaharul tos;
- amesteca totul pana la aparitia varfurilor persistente( dureaza minimum 5 minute);
- adauga 3 spatule de spuma de albusuri in aluat si amesteca din nou pana la omogenizare;
- transfera aluatul in spuma ramasa de albusuri si amesteca folosind miscari fine, circulare, orientate de jos in sus. Ai terminat aluatul!
- transfera aluatul intr-o tava dreptunghiulara pentru chec tapetata cu hartie de copt (10 x 20 cm) sau intr-una rotunda tapetata cu hartie de copt (diametru 18 cm), raspandindu-l uniform;
- pune tava aluatul intr-o alta tava cu apa calda (nivelul apei va fi de 1,5-2 cm);
- coace pandispanul 20-25 minute in cuptorul preincalzit pana la 170 grade Celsius. Nu deschide usa cuptorului in aceasta perioada;
- redu temperatura pana la 150 grade Celsius si continua sa coci pandispanul inca o ora;
- opreste focusl si lasa pandispanul sa se raceasca incet in cuptor(dureaza cam 15 minute;
- scoate pandispanul din tava, elimina hartia de copt si lasa-l sa se raceasca complet;
- portioneaza pandispanul si serveste-l alaturi de cei dragi!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci pandispan cu nuca