Cum sa faci pandispan japonez

Cum sa faci pandispan japonez

Pandispanul clasic se face, de obicei, din faina, ou si zahar. Azi, iti vom prezenta, insa, o retata aparte: pandispan japonez! Ar eingrediente mai multe si iese foarte fin si moderat de dulce, daca-l prepari cum trebuie!

Pandispan japonez. Ingrediente:

- 50 militri de ulei;

- 115 grame de faina;

- 80 mililitri de lapte;

- 6 oua;

- un praf de sare;

- o jumatate de lingurita de suc de lamaie;

- o lingurita de zahar vanilat;

- 95 grame de zahar.

Pandispan japonez. Mod de preparare:

- infierbanta usor uleiul;

- toarna uleiul intr-un castron si adauga faina cernuta;

- amesteca bine cu o spatula, pana cand obtii un amestec omogen;

- adauga laptele (caldut/la temperatura camerei) si amesteca iar pana la omogenizare.

- adauga 5 galbenusuri si un ou intreg . Tine ouale la frigider inainte de a le folosi!

- amesteca bine cu telul. Trebuie sa obtii o compozitie omogena;

- bate cu moxerul 5 albusuri de oua, adaugand treptat praful de sare, sucul de lamaie, zaharul vanilat si zaharul tos;

- amesteca totul pana la aparitia varfurilor persistente( dureaza minimum 5 minute);

- adauga 3 spatule de spuma de albusuri in aluat si amesteca din nou pana la omogenizare;

- transfera aluatul in spuma ramasa de albusuri si amesteca folosind miscari fine, circulare, orientate de jos in sus. Ai terminat aluatul!

- transfera aluatul intr-o tava dreptunghiulara pentru chec tapetata cu hartie de copt (10 x 20 cm) sau intr-una rotunda tapetata cu hartie de copt (diametru 18 cm), raspandindu-l uniform;

- pune tava aluatul intr-o alta tava cu apa calda (nivelul apei va fi de 1,5-2 cm);

- coace pandispanul 20-25 minute in cuptorul preincalzit pana la 170 grade Celsius. Nu deschide usa cuptorului in aceasta perioada;

- redu temperatura pana la 150 grade Celsius si continua sa coci pandispanul inca o ora;

- opreste focusl si lasa pandispanul sa se raceasca incet in cuptor(dureaza cam 15 minute;

- scoate pandispanul din tava, elimina hartia de copt si lasa-l sa se raceasca complet;

- portioneaza pandispanul si serveste-l alaturi de cei dragi!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci pandispan cu nuca

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Hot Cross Buns sunt chifle dulci si pufoase, cu stafide si mirodenii, decorate cu o cruce din...
Acadelele din pandispan sunt o modalitate grozava de a consuma prajituri, fara a modifica retetele acestora, iar...