Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru aceasta reteta se folosesc de preferinta cartofi chifle.
Pentru aceasta reteta se folosesc de preferinta cartofi chifle.
Budinca de cartofi este delicioasa si cremoasa, mai ales daca adaugati si un galbenus la combinatie.
Ingrediente:
- un kg cartofi,
- 2 cesti lapte,
- o lingura de unt,
- o ceasca de smantana,
- sare
- optional: un galbenus de ou
Mod de preparare:
Se spala cartofii si se pun la fiert cu apa rece. Se adauga putina sare.
Se lasa sa fiarba circa 20 de minute, pana incep sa se inmoaie.
Intr-o alta cratita cu fund gros se pune sa fiarba laptele.
Cartofii fierti se curata de coaja, se taie felii si se pun in laptele clocotit, cu o lingura de unt.
Se lasa sa mai fiarba la foc mic un sfert de ora.
Laptele trebuie sa fie bine scazut.
Se adauga smantana cu ou, miscand cratita, ca sa cuprinda cartofii si se mai tin pe foc cateva minute.
Mod de servire:
Cartofii cu smantana se servesc fierbinti.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.