Afla cum se prepara rosiile umplute de post

 Afla cum se prepara rosiile umplute de post

Rosiile umplute cu orez este o reteta de post foarte gustoasa si consistenta.

Ingrediente:

- 12 rosii potrivit de mari,
- 2 cepe,
- o ceasca de orez,
- 2 linguri ulei,
- o lingurita verdeata,
- sare, piper.

Pentru sos:

- miezul de la rosii,
- o ceapa,
- o lingura ulei,
- o lingurita faina,
- o lingurita zahar,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se aleg rosii netede, rotunde si potrivit de mari.

2

Se taie un capacel in partea unde a fost codita, se scot miezul si semintele cu grija, ca sa nu se sparga rosiile, si se pun cu gura in jos, sa se scurga.

3

Separat se prajeste in ulei ceapa taiata marunt, se adauga orezul, si cand incepe sa se ingalbeneasca, se stinge cu apa.

4

Se tine cateva minute pe foc sa infloreasca orezul (incepe sa se umfle).

5

Se da la o parte, se adauga verdeata tocata, sare si piper. Se umplu rosiile.

6

Se asaza intr-o cratita cu un sos facut dintr-o lingura de ulei in care s-a prajit o ceapa tocata, miezul scos din rosii, faina, zahar si sare.

7

Se da la cuptor sa fiarba putin, la foc potrivit. Rosiile trebuie sa ramana intregi, frumoase.

Pont: Tot atat de gustoase sunt si rosiile umplute cu arpacas. Se fac la fel, arpacasul trebuie insa inmuiat in apa din ajun, ca sa fiarba mai repede.

Etichete: rosii, rosii umplute, orez

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Afla cum sa faci un aperitiv delicios si rapid, format din rosii, orez si ardei copti. Pentru...
Pentru aceasta reteta de vara, se folosesc rosii rotunde si sanatoase, care pot fi umplute. Ingrediente: -...
O reteta aperitiv cu legume sunt rosiile umplute cu ciuperci. Ingrediente: - 12 rosii mijlocii, - 250...