Reteta: Sarmale cu orez si ciuperci

 Reteta: Sarmale cu orez si ciuperci

Pentru aceasta reteta se aleg ciuperci, hribi sau manatarci.

Sarmalele cu orez se pot face din varza acra sau din varza dulce.

Ingrediente:

- o varza mare,
- 2 cepe,
- o ceasca orez,
- sare, piper,
- o lingurita de verdeata tocata marunt,
- o lingurita de boia,
- bulion,
- 3 linguri de ulei,
- 3 linguri de hribi.

Mod de preparare:

1

Varza acra se spala cu apa rece, iar varza dulce se opareste cu bors.

2

Se rumeneste in ulei ceapa taiata marunt.

3

Cand a inceput sa se ingalbeneasca, se adauga orezul ales si spalat impreuna cu hribi, muiati din ajun si taiati marunt.

4

La o ceasca de orez trei linguri de hribi. Se stinge cu o ceasca de apa.

5

Se pune sare, piper, verdeata tocata si, dupa gust si posibilitate, o mana de stafide fara samburi, alese si spalate.

6

Intre timp se pregateste varza, se fac sarmale si se asaza in cratita, dupa ce pe fundul acesteia s-a pus un rand de varza taiata marunt.

7

Deasupra se mai pune un rand de varza. Se toarna apa la cele facute cu varza acra si bors la cele cu varza dulce.

8

Se pune putin bulion sau boia si doua linguri de ulei. Se dau la cuptor sa fiarba inabusit o ora.

9

Cand orezul este fiert, se dau la o parte.

Mod de servire:

Se servesc reci.

Etichete: sarmale, orez, ciuperci

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca sarmalele cu carne sunt pe masa traditionala a oricarui roman de Craciun, sarmalele cu orez sunt...
Sarmale lenese! Cu siguranta orice roman a auzit de aceasta reteta minunata. Azi ne vom concentra, insa,...
Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului. ...