Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru aceasta reteta se aleg ciuperci, hribi sau manatarci.
Pentru aceasta reteta se aleg ciuperci, hribi sau manatarci.
Sarmalele cu orez se pot face din varza acra sau din varza dulce.
Ingrediente:
- o varza mare,
- 2 cepe,
- o ceasca orez,
- sare, piper,
- o lingurita de verdeata tocata marunt,
- o lingurita de boia,
- bulion,
- 3 linguri de ulei,
- 3 linguri de hribi.
Mod de preparare:
Varza acra se spala cu apa rece, iar varza dulce se opareste cu bors.
Se rumeneste in ulei ceapa taiata marunt.
Cand a inceput sa se ingalbeneasca, se adauga orezul ales si spalat impreuna cu hribi, muiati din ajun si taiati marunt.
La o ceasca de orez trei linguri de hribi. Se stinge cu o ceasca de apa.
Se pune sare, piper, verdeata tocata si, dupa gust si posibilitate, o mana de stafide fara samburi, alese si spalate.
Intre timp se pregateste varza, se fac sarmale si se asaza in cratita, dupa ce pe fundul acesteia s-a pus un rand de varza taiata marunt.
Deasupra se mai pune un rand de varza. Se toarna apa la cele facute cu varza acra si bors la cele cu varza dulce.
Se pune putin bulion sau boia si doua linguri de ulei. Se dau la cuptor sa fiarba inabusit o ora.
Cand orezul este fiert, se dau la o parte.
Mod de servire:
Se servesc reci.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.