Calcan prajit in unt

Calcan prajit in unt

Calcanul inmuiat in lapte si prajit in unt este fraged si are un gust deosebit astfel preparat.

Ingrediente:

- 1,5 kg calcan,

- 3 linguri de lapte,

- 100 g unt topit,

- 2 linguri de faina,

- 50 g unt proaspat,

- 1/2 lamaie,

- frunze de patrunjel.

Mod de preparare:

1

Se curata calcanul si se taie in bucati potrivite, care se tin un sfert de ora intr-un castron cu putin lapte.

2

Se incinge unt intr-o tigaie.

3

Se scurg bucatile din lapte, se dau prin faina si se prajesc in unt.

4

Se asaza pe farfurie, iar deasupra se toarna unt proaspat topit si putina zeama de lamiie.

Mod de servire:

Se presara patrunjel verde, tocat. Se serveste foarte fierbinte, cu cartofi fierti, asezati imprejur.

Etichete: calcan, calcan prajit, unt

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Reteta de calcan prajit nu are nevoie de un timp indelungat de pregatire. Calcanul se prajeste singur...
Calcanul este deosebit de gustos atunci cand este pregatit in cuptor, dar nu tebuie tinut prea mult...
Calcanul este un peste cu forma plata care traieste inclusiv in Marea Neagra. Carnea de calcan este...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare