Cum sa faci biban de mare la cuptor

Cum sa faci biban de mare la cuptor

Iti place pestele, dar te-ai saturat sa il prepari prajit sau fiert? Ti-am pregatit, azi, o reteta speciala: biban de mare la cuptor! Mai mult, vei pregati pestele impreuna cu garnitura, scutind si ceva timp pretios! 

Biban de mare la cuptor. Ingrediente de baza:

- un kilogram de biban de mare(poti pregati reteta cu pestele preferat)

- o lingurita de sare;

Biban de mare la cuptor. Ingrediente pentru garnitura:

- 150 grame de ceapa;

- 150 grame de morcov;

- 300 grame de ardei dulce(galben/rosu);

- 600 grame de cartofi;

- o jumatate de lingurita de sare;

- un sfert de lingurita de coriandru macinat;

- o jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;

- un sfert de lingurita de amestec de piper macinat;

- o jumatate de lingurita de ierburi provensale;

Biban de mare la cuptor. Ingrediente pentru sos:

- 5 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

- o lingurita de boia de ardei dulce;

- o jumatate de lingurita de condiment de peste;

- o jumatate de lingurita de ierburi provensale.

Biban de mare la cuptor. Mod de preparare:

- spala bibanul;

- usuca bibanul cu ajutorul unor prosoape de hartie;

- portioneaza pestele si pune-l intr-o punga de plastic;

- adauga sare in punga;

- leaga punga la gura si agit-o pentru a ca sarea sa patrunda in peste;

- lasa punga deoparte circa 25 minute;

- in acest timp, pregastete legumele pentru garnitura;

- decojeste legumele;

- taie ceapa in jumatati de rondele;

- taie morocovul in fasii;

- pune ceapa si morocovul taiate la baza formei de copt si raspandeste-le uniform.

- amesteca mirodeniile pentru legume, intr-un alt castron;

- presara putin din acest amestec peste stratul de legume din forma de copt;

- taie ardeii in forma de jumatati de rondele;

- adauga ardeii in forma ca al doilea strat de legume;

- da ardeii cu putin amestec de mirodenii;

- taie cartofii in rondele subtiri;

- aliniaza rondelele de cartofi peste legumele din forma;

- presara cartofii cu amestec de mirodenii.

- prepara sosul pentru peste: iincorporeaza uleiul, boiaua de ardei dulce, condimentele pentru peste si ierburile provensale intr-un recipient potrivit;

- scoate pestele din punga. Vei inmuia fiecare bucatica in sosul obtinut mai devreme;

- aseaza pestele peste cartofi din forma de copt;

- toarna sosul ce ramana(daca ramane) peste peste;

- da forma la cuptorul preincalzit pana la 190 grade, pentru 50-55 minute/ pana cand cartofii vor fi gata!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Peste la cuptor cu ciuperci

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Caracatita este un ingredient delicios si versatil, gatit in multe bucatarii din intreaga lume. In Romania se...
Bibanul este un peste rapitor de apa dulce, care poate fi pescuit tot timpul anului. Din acest...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare