Chiftele de somon. Ingrediente:
- o cutie de somon fara piele si dezosat / 500 grame de somon salbatic proaspat;
- un sfert de cana (59,15 ml) de pesmet alb uscat;
- 2 linguri (29,57 ml) de maioneza;
- o jumatate de cana (120 g) de faina;
- un ou;
- o ceapa mica;
- o legatura mica de patrunjel;
- o lingura si jumatate (22,19 ml) de suc de lamaie;
- o lingura (14,79 ml) de ulei de masline;
- un varf de cutit de sare;
- un varf de cutit de piper.
Chiftele de somon. Prepararea amestecului:
- pregateste pestele. Scurge lichidul din cutie si pune somonul deoparte. In cazul in care folosesti somon proaspat, spala-l bine si scoate-i oasele, apoi taie-l in fasii mici de circa jumatate de centimetru;
- da ceapa prin razatoare;
- pune ceapa intr-un castron de marime medie;-
- spala patrunjelul, culege frunzele de pe tulpina, apoi toaca frunzele marunt;
- adauga patrunjelul peste ceapa rasa. De asemenea, poti adauga ierburile preferate;
- adauga somonul, maioneza si sucul de lamaie in castron si amesteca pana cand toate ingredientele sunt incorporate;
- adauga oul. Sparge oul intr-un castron mic si bate-l cu o furculita. Toarna oul in bolul cu celelalte ingrediente;
- incorporeaza oul. Amesteca bine cu o lingura mare, dar nu prea mult, deoarece textura chiftelutelor se va schimba.
Chiftele de somon. Formarea si prepararea chiftelutelor:
- imparte amestecul in 4 parti realtiv egale;
- formeaza patru chiftele. Da fiecarei chiftele o forma ovala. Grosimea ar trebuie sa fie de circa 19-20 mm. Nu strange prea tare amestecul, deoarece va deveni prea dens;
- introdu chiftelele la frigider pentru o jumatate de ora. Trasfera chiftelele pe o farfurie, acopera-le cu folie de plastic si baga-le la frigider. Astfel, se vor solidifica si vor deveni mai usor de manipulat;
- da chiftelele prin faina. Toarna faina pe o tava de copt sau pe un fund mare de bucatarie. Intinde apoi chiftelele uniform prin faina. Indeparteaza excesul de faina(stratul trebuie sa fie subtire). Infainatul ajuta la pastrarea umezelii chiftelelor in timpul prajirii;
- incinge uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu;
- prajeste chiftelele in uleiul incins timp de 4-5 minute pe fiecare parte.
Chiftele de somon. Servirea:
- burgeri cu somon. Cel mai popular mod de a manca chiftele cu somon este in burgeri. Pentru a prepara un burger cu somon, pune chiftelele intre doua chifle impreuna cu salata verde, rosii, ceapa, sos tartar sau orice topping doresti;
- cu salate. O alta modalitate grozava de a savura chiftelele de somon? Deasupra unui pat de verdeata. Fa o salata de spanac, rucola sau tipul tau preferat de verdeata amestecata cu ulei de masline si cu otet balsamic. Apoi pune chiftelele de somon deasupra verdeturilor si stropeste-le cu sos tartar. Serveste alaturi de o felie de lamaie;
- cu garnitura. Asorteaza chiftelele de somon cu orez, legume fierte sau orice alte alimente preferate.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci somon roz la cuptor