Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Folosita ca medicament inca din antichitate, sfecla rosie poate fi consumata sub forma de suc sau salata.
Folosita ca medicament inca din antichitate, sfecla rosie poate fi consumata sub forma de suc sau salata.
Consumul de sfecla rosie este indicat pentru detoxifierea organismului, in afectiunile hepatice, dar si in prevenirea tumorilor maligne.
Daca vrei sa profiti de beneficiile acestei legume, iata cum se prepara cea mai simpla salata de sfecla rosie.
Ingrediente:
- 500 g sfecla
- 1 radacina mica de hrean
- 2 linguri ulei
- 1 lingura otet, sare.
Exista doua modalitati de a pregati salata de sfecla. Aceasta se coace sau se fierbe dupa preferinte.
Mod de preparare:
Pentru fiert, sfecla se spala si se pune la foc cu apa rece, cat sa o cuprinda bine. Ea este fiarta atunci cand furculita intra usor in ea.
Dupa ce se raceste, se curata de coaja si se taie in felii.
Se sareaza si se toarna otet.
Inainte de a se servi, dupa gust, se pot adauga ulei si hrean ras.
Se poate pastra astfel in borcane bine acoperite, la rece, cateva saptamani, daca nu doriti sa o consumati imediat.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.