De ce sa consumi salata de quinoa cu dovleac:
- dovleacul si vazza de Bruxelles sunt legume cu continut scazut de calorii, bogate in vitamine, fibre si antioxidanti puternici. O singura portie din aceasta salata acopera aportul zilnic recomandat de vitamina A si vitamina C!
- turmericul este noua vedeta, iar atunci cand este cuombinat cu piperul negru face minuni. Doar un sfert de lingurita pe zi are efecte benefice asupra sanatatii.
- ouinoa din aceasta salata ofera o sursa de proteine pe baza de plante si este perfecta pentru dietele fara gluten.
Ingrediente:
- 280 grame de dovleac;
- 280 grame de varza de Bruxelles;
- o lingura de ulei de masline extravirgin;
- o lingura de suc de lamaie;
- 2 lingurite de sirop de artar;
- o jumatate de lingurita de turmeric;
- o jumatate de lingurita de scortisoara;
- o jumatate de lingurita de chimen;
- o jumatate de lingurita de cardamom;
- sare, dupa gust;
- piper macinat, dupa gust;
- 80 grame de quinoa uscata;
- 2 foi de dafin;
- 160 grame de macris;
- 50 grame de migdale fulgi;
- 50 grame de afine uscate.
Mod de preparare:
- taie dovleacul in fasii subtiri;
- injumatateste varza de Bruxelles;
- arunca varza si dovleacul intr-o tigaie antiaderenta cu ulei de masline extravirgin, lamaie, sirop de artar, turmeric, scortisoara si cardamom. Condimenteaza cu sare si piper, dupa gust;
- prepara legumele la cuptor la 210 grade Celsius timp de 30 minute, intorcandu-le pe cealalta parte dupa 15 minute;
- intre timp, pregateste quinoa pentru salata;
- adauga quinoa uscata si frunzele de dafin intr-un vas, acopera-le cu apa si pune-le la fiert;
- gateste-le timp de 15 minute sau conform instructiunilor de pe pachet, apoi scurge apa si pune vasul deoparte.
- pregateste fiecare bol cu salata de macris, quinoa gatita, dovleac prajit si varza de Bruxelles.
- apoi, presara migdale fulgi si afine uscate.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci SUPA de ROSII cu ARDEI COPTI si QUINOA