Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Preparata din carne de vita sau porc mai grasa, ciorba taraneasca este o reteta traditionala foarte apreciata de romani.
Preparata din carne de vita sau porc mai grasa, ciorba taraneasca este o reteta traditionala foarte apreciata de romani.
Deoarece carnea de vita fierbe mai greu, timpul total de preparare pentru aceasta ciorba taraneasca este de aproximativ 2 ore.
Ingrediente ciorba taraneasca de vita:
- 3 litri apa
- Un litru bors
- Un kg carne de vita
- O ceapa
- Un morcov
- Un patrunjel
- ½ telina
- O mana fasole tucara
- ¼ varza alba mica
- doi cartofi
- doua rosii
- marar, leustean, patrunjel
Optional, ciorba de vita taraneasca se poate acri cu zeama de varza ori sare de lamaie in loc de bors.
Mod de preparare:
Carnea de vita taiata in bucati potrivite se pune la fiert in 3 litri de apa.
Cand incepe sa fiarba, se ia spuma, astfel incat lichidul de fierbere sa ramana limpede.
Se pune sare in oala dupa gust.
Se adauga treptat la fiert zarzavatul, fasolea, varza, cartofii, iar la sfarsit rosiile decojite si taiate marunt sau date prin sita.
La sfarsitul procesului termic, in ultimele 10 minute se pune borsul si se lasa la fiert pana da un clocot.
Se potriveste de sare si acreala si se ia de pe foc.
Se serveste intotdeauna calda, cu verdeata proaspata taiata marunt adaugata in fiecare farfurie.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.