Alimentele care cauzeaza cele mai frecvente alergii sunt: arahidele, fructele de mare ( crevetii, crustaceele si calamarul), ouale si scoicile. Exista o serie de tratamente medicamentoase pentru alergiile alimentare, insa acestea pot fi tratate cu ajutorul Naturopatiei, dupa cum urmeaza:
1. Adoptand o alimentatie corespunzatoare si eliminand complet alimentele care cauzeaza alergii, prin producerea de histamina, cum ar fi macroul, tonul si branza si consumand alimente bogate in antioxidanti, care blocheaza productie de histamina.
2. Cu ajutorul acupuncturii, o practica straveche a medicinei chinezesti, care aplica metode naturale, non-invazive si fara medicamente.
3. Cu ajutorul plantelor medicinale, cum ar fi musetelul, uleiul de menta si ghimbirul, care trateaza alergiile alimentare usoare. Este indicat sa consultati un medic homeopat in acest sens.
4. Facand anumite exercitii de yoga, cum ar fi pozitia pestelui, statul in cap si thunderbolt, care ajuta la diminuarea simptomelor alergiilor alimentare.
In caz de reactii alergice severe, cum ar fi incapacitatea de a respira sau blocarea cailor respiratorii, consultati de urgenta un medic specialist, pentru a beneficia de un tratament adecvat.