Cum sa recunosti tipurile de branza

Romanii sunt mari amatori de branza. Putini stiu, din pacate, sa recunoasca o branza de calitate. Asa se intampla sa cumpere altceva decat ceea ce doresc, pacalindu-se si chiar punandu-si sanatatea in pericol.

Daca vrei o branza de oaie, trebuie sa te asiguri ca...este branza de oaie. Te ajutam sa recunosti tipurile de branza:

1. Branza de oaie e intotdeauna alba ca o coala de hartie. Daca are si o urma de culoare galbuie, inseamna ca este in amestec cu lapte de vaca. In acest caz, pretul ar trebui sa fie mai mic.

2. Branza de capra nu e la fel de alba precum cea de oaie, insa cu un continut mai redus de grasime (4 g grasimi la 100 g), branza de capra e usor de recunost dupa un miros specific. Iti vei da seama de el, daca framanti putina branza intre degete.

3. Branza de vaca este cea mai raspandita si cea mai consumata branza de la noi. Aceasta trebuie sa aiba o culoare galbuie.

Sfat: consuma cat mai putina branza procesata. Alege varianta cumpararii de la tarani, din piete. Tineti cont de sfaturile de mai sus, gusta si cumpara produse de calitate! Si nu uita ca branza se pastreaza cel mai bine in saramura, la rece. Spal-o cand o scoti din saramura pentru a indeparta surplusul de sare.