Lintea este asemanatoare cu fasolea boabe si se prepara similar cu aceasta.
Iata o reteta de linte fiarta cu radacinoase:
Ingrediente:
- 500 grame linte,
- o ceapa,
- un morcov,
- un patrunjel,
- 50 rame unt proaspat.
Mod de preparare:
##STEP##
Se alege lintea cu grija, bob cu bob, ca sa nu ramana pietricele prin ea. Se tine doua ore in apa calduta. ##END STEP##
##STEP##
Se pune la fiert cu apa rece, cu o ceapa si zarzavat. ##END STEP##
##STEP##
Trebuie sa fiarba incet, ca sa nu se terciuiasca. ##END STEP##
##STEP##
Sare se pune numai la sfarsit, cand lintea este aproape fiarta, altfel ramane tare. ##END STEP##
##STEP##
Cand este gata, se scurge si se adauga o bucata de unt proaspat. ##END STEP##
##STEP##
Untul trebuie sa fie taiat in bucati mici ca sa se topeasca repede. ##END STEP##
Mod de servire:
Lintea astfel pregatita se amesteca si se serveste fierbinte alaturi de muschiulet de porc.