O reteta de paine preparata in casa este si cea imbogatita cu cartofi.
Ingrediente:
- 1 kg faina,
- 400 g cartofi fierti,
- 50 g drojdie,
- 2 lingurite rase de sare,
- 3 lingurite zahar,
- 5 — 6 dl apa calda.
Mod de preparare:
##STEP##
Se fierb cartofii. Se curata de coaja inainte de a se raci de tot si se trec prin masina de carne sau prin presa de cartofi. ##END STEP##
##STEP##
Se cerne faina in copaie, se face loc la mijloc, se pun cartofii calduti, drojdia muiata cu putina apa, sarea, zaharul si apa calda. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca totul impreuna si se framanta bine aluatul care trebuie sa fie de preferinta indesat. ##END STEP##
##STEP##
Se presara cu faina si se lasa la cald sa creasca. ##END STEP##
##STEP##
Se rastoarna aluatul pe masa de aluat presarata cu faina, se fac paini lungi sau rotunde si se asaza pe tava de asemenea presarata cu faina. ##END STEP##
##STEP##
Se mai lasa sa creasca si se coc la cuptor, la foc potrivit, circa o ora. ##END STEP##