Asemeni napilor si din telina se prepara piure in combinatie cu cartofi.
Ingrediente:
- 6 teline,
- 3 cartofi mijIocii,
- 2 linguri de unt,
- 3 linguri de lapte.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata radacinile de telina destul de adanc, ca sa nu ramana nimic din coaja fibroasa care le acopera. ##END STEP##
##STEP##
Se taie in doua, iar fiecare jumatate in felii groase de 1 cm. Se pun la fiert cu apa rece, care sa le cuprinda bine. Se pune sare. ##END STEP##
##STEP##
Se fierb pana incep sa se moaie. Se fierb cartofii curatiti de coaja. ##END STEP##
##STEP##
Cand sunt fierti, se scurge apa. Se trece prin sita telina si cartofii. ##END STEP##
##STEP##
Se bat bine cu unt in cratita in care au fiert. Cand pasta e ca o crema, se adauga laptele fierbinte, cate putin. Se mai bate apoi pe foc, ca sa se infierbante, fara insa sa se rumeneasca pe fund sau sa fiarba. ##END STEP##
Mod de servire:
Se potriveste gustul sarat. Se serveste imediat ca si garnitura la friptura la gratar sau la cuptor.