Afla cum se prepara pateurile cu ficat

O reteta aperitiv care poate fi pregatita inclusiv pentru o masa festiva sunt pateurile umplute cu ficat.

Aluat de unt:

- 200 grame faina,
- 125 grame unt,
- un dl apa,
- un varf de lingurita sare.
- 100 grame ficat,
- un ou,
- sare.

Mod de preparare:

Varianta I:

##STEP##

Pentru aluatul de unt se cerne faina intr-un castron, se pune untul si se amesteca, dar nu se framanta. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna apa in care s-a dizolvat sarea, se amesteca totul repede cu mana fara sa cautam a obtine un amestec desavarsit. ##END STEP##

##STEP##

Se da la rece sa se odihneasca 20 de minute. ##END STEP##

##STEP##

Se intinde o foaie mai subtire din aluat de unt. ##END STEP##

##STEP##

Se taie cu o forma mici ronduri. Se uda usor cu apa, se pune cate o bucatica de ficat fiert, iar deasupra se asaza alt rond de luat. ##END STEP##

##STEP##

Se ung deasupra cu ou. Se asaza pateurile in tava si se coc la foc bun. ##END STEP##

Varianta II:

##STEP##

Aceleasi pateuri se pot face taind foaia in patrate de marimea dorita. ##END STEP##

##STEP##

Pe jumatatea fiecarui patrat se pune o bucatica de ficat, peste care se Intoarce cealalta jumatate a patratului de aluat. ##END STEP##