Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O reteta aperitiv care poate fi pregatita inclusiv pentru o masa festiva sunt pateurile umplute cu ficat.
O reteta aperitiv care poate fi pregatita inclusiv pentru o masa festiva sunt pateurile umplute cu ficat.
Aluat de unt:
- 200 grame faina,
- 125 grame unt,
- un dl apa,
- un varf de lingurita sare.
- 100 grame ficat,
- un ou,
- sare.
Mod de preparare:
Varianta I:
Pentru aluatul de unt se cerne faina intr-un castron, se pune untul si se amesteca, dar nu se framanta.
Se toarna apa in care s-a dizolvat sarea, se amesteca totul repede cu mana fara sa cautam a obtine un amestec desavarsit.
Se da la rece sa se odihneasca 20 de minute.
Se intinde o foaie mai subtire din aluat de unt.
Se taie cu o forma mici ronduri. Se uda usor cu apa, se pune cate o bucatica de ficat fiert, iar deasupra se asaza alt rond de luat.
Se ung deasupra cu ou. Se asaza pateurile in tava si se coc la foc bun.
Varianta II:
Aceleasi pateuri se pot face taind foaia in patrate de marimea dorita.
Pe jumatatea fiecarui patrat se pune o bucatica de ficat, peste care se Intoarce cealalta jumatate a patratului de aluat.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.