Afla cum se prepara pateurile cu ficat

Afla cum se prepara pateurile cu ficat

O reteta aperitiv care poate fi pregatita inclusiv pentru o masa festiva sunt pateurile umplute cu ficat.

Aluat de unt:

- 200 grame faina,
- 125 grame unt,
- un dl apa,
- un varf de lingurita sare.
- 100 grame ficat,
- un ou,
- sare.

Mod de preparare:

Varianta I:

1

Pentru aluatul de unt se cerne faina intr-un castron, se pune untul si se amesteca, dar nu se framanta.

2

Se toarna apa in care s-a dizolvat sarea, se amesteca totul repede cu mana fara sa cautam a obtine un amestec desavarsit.

3

Se da la rece sa se odihneasca 20 de minute.

4

Se intinde o foaie mai subtire din aluat de unt.

5

Se taie cu o forma mici ronduri. Se uda usor cu apa, se pune cate o bucatica de ficat fiert, iar deasupra se asaza alt rond de luat.

6

Se ung deasupra cu ou. Se asaza pateurile in tava si se coc la foc bun.

Varianta II:

7

Aceleasi pateuri se pot face taind foaia in patrate de marimea dorita.

8

Pe jumatatea fiecarui patrat se pune o bucatica de ficat, peste care se Intoarce cealalta jumatate a patratului de aluat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei un aperitiv grozav pe masa de sarbatoare? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. Ne...
Vrei sa prepari ceva gustos si satios, dar nu ai timp prea mult la dispozitie? Atunci, aceasta...
Este o intrebare pe care si-o pun consumatorii si la care specialistii au gasit un raspuns. Stiut...