Carnati de ficat sau levarbursti

O alternativa a pateului de ficat sunt levarburstii preparati din ficat.

Iata o reteta de carnati de casa obtinuti din ficat.

Ingrediente:

##STEP##

Se fierbe ficatul nu prea tare, in clocote mici, impreuna cu tot atata carne grasa de la gat. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce s-au racorit, se trec de 2 - 3 ori prin masina de carne si se freaca bine intr-un castron, pana devin ca o pasta. ##END STEP##

##STEP##

Separat se taie slanina mai tare, foarte putin fiarta, in patratele mici, se amesteca cu ficatul, adaugand putina zeama in care a fiert la inceput ficatul. ##END STEP##

##STEP##

Se mai adauga sare, piper si nucsoara pisata. ##END STEP##

##STEP##

Se umplu matele groase, care au fost bine curatite si spalate. ##END STEP##

##STEP##

Ca sa nu plezneasca la fiert, se inteapa mai inainte cu un ac, in cateva locuri. ##END STEP##

##STEP##

Se pun in apa fierbinte sa dea cateva clocote, dar la foc mic, altfel plesnesc. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa se racoreasca in apa. ##END STEP##

Mod de servire:

Se pastreaza la rece si pot fi consumati ca si pateul de ficat pe paine impreuna cu felii de gogosari in otet.