O alternativa a pateului de ficat sunt levarburstii preparati din ficat.
Iata o reteta de carnati de casa obtinuti din ficat.
Ingrediente:
##STEP##
Se fierbe ficatul nu prea tare, in clocote mici, impreuna cu tot atata carne grasa de la gat. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce s-au racorit, se trec de 2 - 3 ori prin masina de carne si se freaca bine intr-un castron, pana devin ca o pasta. ##END STEP##
##STEP##
Separat se taie slanina mai tare, foarte putin fiarta, in patratele mici, se amesteca cu ficatul, adaugand putina zeama in care a fiert la inceput ficatul. ##END STEP##
##STEP##
Se mai adauga sare, piper si nucsoara pisata. ##END STEP##
##STEP##
Se umplu matele groase, care au fost bine curatite si spalate. ##END STEP##
##STEP##
Ca sa nu plezneasca la fiert, se inteapa mai inainte cu un ac, in cateva locuri. ##END STEP##
##STEP##
Se pun in apa fierbinte sa dea cateva clocote, dar la foc mic, altfel plesnesc. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa se racoreasca in apa. ##END STEP##
Mod de servire:
Se pastreaza la rece si pot fi consumati ca si pateul de ficat pe paine impreuna cu felii de gogosari in otet.