Dovleceii se consuma in special vara cand sunt proaspeti in diferite combinatii.
Iata cum se prepara dovleceii gratinati umpluti cu branza de vaci:
Ingrediente:
- 6 dovlecei mijlocii,
- 150 grame branza de vaci,
- o lingura de faina,
- 2 oua,
- 25 grame unt proaspat,
- marar tocat.
- o lingura de unt topit,
- 2 linguri de smantana,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se aleg dovlecei mijlocii, se rad, se taie in doua si se scobesc. Se oparesc si se lasa sa se scurga. ##END STEP##
##STEP##
Se freaca branza de vaci cu ouale si cu untul proaspat. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga faina, putin marar tocat si se potriveste de sare. Se umplu dovleceii, se aseaza intr-o cratita cu unt si se rumenesc la cuptor. ##END STEP##
Mod de servire:
Dovleceii umpluti cu branza de vaci se servesc cu smantana si optional, frunze de verdeata pentru decor.
Daca ti-a placut aceasta reteta, testeaza si reteta de dovlecei umpluti cu legume.