Drobul de miel, numit popular si cighir este o reteta traditionala de Paste.
Preparat din maruntaie de miel taiate cu cutitul, drobul de miel este foarte gustos cu multa verdeata.
Ingrediente:
- 500 grame maruntaie,
- 2 oua,
- o felie de paine,
- o lingura de smantana,
- o legatura de patrunjel
- o legatura de marar
- o legatura de ceapa verde
- sare, piper
- o lingura de ulei
Mod de preparare:
##STEP##
Desi majoritatea gospodinelor trec maruntaiele prin masina de tocat, drobul va fi mult mai pufos si mai gustos daca organele de miel se taie cu cutitul. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce sunt maruntite inima, ficatul si plamanii, se adauga ouale, putin miez de paine inmuiat in lapte (dupa dorinta), sare, un praf de piper, smantana si verdeata multa, tocate marunt cu o parte din cozi. ##END STEP##
##STEP##
Se spala prapurul bine, in mai multe ape. ##END STEP##
##STEP##
Se unge putin cu ulei o tigaie cu marginile joase. ##END STEP##
##STEP##
Se intinde prapurul in tigaie astfel incat sa ramina mult si pe margini, pentru a putea fi intors deasupra peste umplutura. ##END STEP##
##STEP##
Se pune umplutura peste prapur in tigaie, se asaza cu o lingura ca sa fie stratul de aceeasi grosime, se intorc marginile prapurului deasupra, se coace la cuptor. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste intreg sau se taie felii.