Reteta : Drob miel sau cighir

 Reteta : Drob miel sau cighir

Drobul de miel, numit popular si cighir este o reteta traditionala de Paste.

Preparat din maruntaie de miel taiate cu cutitul, drobul de miel este foarte gustos cu multa verdeata.

Ingrediente:

- 500 grame maruntaie,
- 2 oua,
- o felie de paine,
- o lingura de smantana,
- o legatura de patrunjel
- o legatura de marar
- o legatura de ceapa verde
- sare, piper
- o lingura de ulei

Mod de preparare:

1

Desi majoritatea gospodinelor trec maruntaiele prin masina de tocat, drobul va fi mult mai pufos si mai gustos daca organele de miel se taie cu cutitul.

2

Dupa ce sunt maruntite inima, ficatul si plamanii, se adauga ouale, putin miez de paine inmuiat in lapte (dupa dorinta), sare, un praf de piper, smantana si verdeata multa, tocate marunt cu o parte din cozi.

3

Se spala prapurul bine, in mai multe ape.

4

Se unge putin cu ulei o tigaie cu marginile joase.

5

Se intinde prapurul in tigaie astfel incat sa ramina mult si pe margini, pentru a putea fi intors deasupra peste umplutura.

6

Se pune umplutura peste prapur in tigaie, se asaza cu o lingura ca sa fie stratul de aceeasi grosime, se intorc marginile prapurului deasupra, se coace la cuptor.

Mod de servire:

Se serveste intreg sau se taie felii.

Etichete: drob, miel, drob miel

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

La aceasta reteta prapurul de miel este inlocuit cu aluatul de taitei. Ingrediente: - 500 grame maruntaie,...
Pulpa de miel la cuptor e la mare cautare in Romania, mai ales de sarbatorile pascale! Azi,...
Tocanita de miel este o mancare gustoasa, potrivita in perioada sarbatorilor pascale. Sigur, daca iti place mult...