Pentru aceasta reteta de vara, se folosesc rosii rotunde si sanatoase, care pot fi umplute.
Ingrediente:
- 12 rosii mijlocii,
- 2 oua,
- o lingura de faina,
- 2 linguri de unt,
- 1 1/2 ceasca lapte sau apa,
- o lingura de branza rasa,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Rosiile se taie in doua in latime, se scobeste miezul. Se lasa cu gura in jos sa se scurga. ##END STEP##
##STEP##
Se prajeste usor faina cu o lingura de unt, se stinge cu lapte. ##END STEP##
##STEP##
Se face un sos destul de gros, se adauga branza rasa, galbenusurile, sarea si la sfarsit albusurile batute spuma. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza rosiile intr-o forma cu marginile joase, unsa bine cu unt, se pune in fiecare cate o lingura de umplutura, se presara branza si se dau la cuptor, la foc potrivit. ##END STEP##
Mod de servire:
Se servesc in forma.