Reteta: Rosii umplute cu sufleu de branza

Pentru aceasta reteta de vara, se folosesc rosii rotunde si sanatoase, care pot fi umplute.

Ingrediente:

- 12 rosii mijlocii,
- 2 oua,
- o lingura de faina,
- 2 linguri de unt,
- 1 1/2 ceasca lapte sau apa,
- o lingura de branza rasa,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Rosiile se taie in doua in latime, se scobeste miezul. Se lasa cu gura in jos sa se scurga. ##END STEP##

##STEP##

Se prajeste usor faina cu o lingura de unt, se stinge cu lapte. ##END STEP##

##STEP##

Se face un sos destul de gros, se adauga branza rasa, galbenusurile, sarea si la sfarsit albusurile batute spuma. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza rosiile intr-o forma cu marginile joase, unsa bine cu unt, se pune in fiecare cate o lingura de umplutura, se presara branza si se dau la cuptor, la foc potrivit. ##END STEP##

Mod de servire:

Se servesc in forma.