Tarta cu spanac, branza si marar este o reteta usor de preparat, iar rezultatul este de-a dreptul delicios.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 500 gr spanac (poate fi congelat sau proaspat). In aceasta reteta am folosit spanac proaspat, pe care l-am fiert si maruntit.
- 300 gr branza de vaci
- 2 legaturi marar
- 2-3 oua
- aluat foietaj
- 50 gr unt
- 2 cepe
- 2-3 catei de usturoi
- 2-3 linguri smantana cu minim 15% grasime
- sare
- piper
- scortisoara
Mod preparare reteta Tarta cu spanac, branza si marar
##STEP##
Se pune la fiert spanacul.
##END STEP##
##STEP##
In timp ce fierbe spanacul se pregateste umplutura. Este important sa nu fierbeti prea mult spanacul, mai degraba, acesta trebuie oparit.
##END STEP##
##STEP##
Intr-o tigaie se pune sa se topeasca untul, iar dupa ce se topeste se pune la calit ceapa tocata, pana devine aurie.
##END STEP##
##STEP##
Se scoate si se scurge spanacul, dupa care se marunteste cu un cutit.
##END STEP##
##STEP##
Se adauga spanacult peste ceapa calita si se caleste in continuare.
##END STEP##
##STEP##
Se adauga cei 2-3 catei de usturoi, care in prealabil au fost pisati sau tocat marunt.
##END STEP##
##STEP##
Se adauga condimentele: sare, piper, putina scortisoara si se mai lasa la fiert aproximativ 3-4 minute, dupa care se opreste si se lasa la racit.
##END STEP##
##STEP##
Cat timp se raceste spanacul, se prepara compozitia cu branza si marar.
##END STEP##
##STEP##
Mai intai se sparg ouale intr-un bol si se bat/amesteca bine cu cele 2-3 linguri de smantana.
##END STEP##
##STEP##
Se adauga branza de vaci, mararul tocat marunt si se amesteca bine.
##END STEP##
##STEP##
Peste compozitia de branza se adauga compozitia de spanac si se omogenizeaza.
##END STEP##
##STEP##
Se unge o tava cu unt si se intind bine foile de placinta.
##END STEP##
##STEP##
Se adauga umplutura.
##END STEP##
##STEP##
Se baga tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade Celsius, unde se lasa aproximativ 35-45 de minute.
##END STEP##
Tarta cu spanac, branza si marar se poate servi atat calda cat si rece. Ea poate fi servita alaturi de un iaurt.