Cum sa faci budinca de paine

Vrei un mic dejun aparte, facut rpaid si fara mari batai de cap! Daca da, propunerea noastra de azi va fi cu siguranta pe placul tau. Ne referim la budinca de paine. Probabil ca denumirea ti se pare ciudata. Asteapta sa vezi reteta si nu ti se va oarea nimic nelalocul sau.

Budinca de paine. Ingrediente:

- o bagheta (ar fi bine sa nu fie chiar proaspata , dar nici foarte veche);

- un cubulet de unt;-

- 5 oua;

- 200 grame de iaurt natural;

- sare, piper negru macinat, boia de ardei dulce si curcuma (dupa gust);

- 120-140 grame de cascaval.

Budinca de paine. Mod de preparare:

- taie bagheta in felii(grosimea fiecarei felii sa fie de circa 2 centimetri);

- unge o tigaie termorezistenta cu un cubulet de unt,;

- aranjeaza feliile de paine la baza tigaii;

- intr-un castron suficient de adanc, sparge ouale;

- adauga peste oua iaurtul natural;

- bate ingredientele cu un tel;

- asezoneaza compozitia obtinuta cu mirodeniile preferate si apoi amesteca;

- toarna amestecul obtinut peste painea din tigaie. Apoi presara cascavalul ras;- da budinca la cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius, pentru circa 25 minute;

- scoate budinca pe o farfurie si tai-o dupa bunul-plac!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Afla cum se face budinca de iofca cu sunca