Vrei o gustare delicioasa si usoara de seara? Avem reteta ideala. Ne referim la gogoselele cu legume. Se fac destul de usor si garanteaza desfatarea papilelor gustative in fata tv-ului, vizionand filmul preferat sau emisiunea mult asteptata!
Gogosele cu legume. Ingrediente:
- un ou;
- 200 mililitri de lapte cald/un pahar;
- 200 mililitri de apa calda/un pahar;
- 10 grame de drojdie uscata/un pachetel;
- 20 grame de zahar/o lingura;
- 8 grame de sare/o lingurita de sare;
- 540 grame de faina/ 4 pahare si jumatate;
- un cartof;
- un ardei rosu;
- o ceapa;
- 2 ardei verzi;
- 3-4 crengute de patrunjel;
- 80 grame de cascaval tare;
- 40 mililitri de ulei de floarea-soarelui pentru prajit/2 pahare.
Gogosele cu legume. Mod de preparare:
- bate oul cu un tel intr-un castron adanc;
- adauga in castron laptele, apa, drojdia uscata si sarea;
- amesteca bine;
- incorporeaza faina pe care ai cernut-o inainte;
- amesteca bine sa nu ramana cocoloase;
- acopera castronul cufolie alimentara si lasa aluatul sa dospeasca o jumatate de ora;
- curata cartoful si da-l prin razatoarea mica;
- taie ardeii si ceapa in forma de cubulete;
- toaca cat poti de marunt patrunjelul;
- rade cascavalul tare;
- mai amesteca o data aluatul, adaugand si cascavalul tare;
- incorporeaza restul legumelor;
- toarna compozitia obtinuta intr-un pos/o punga de plastic cu coltul taiat;
- incinge o tigaie cu ulei vegetal;
- apasa punga, astfel incat sa inceapa aluatul sa iasa;
- taie cate putin cu foarfeca, pentru a obtinei bilute. Fa asta direct deasupra tigaii;
- prajeste gogoselele la foc mediu pe ambele parti, pana cand se rumenesc;
- scoate gogoselele pe o farfurie tapetata cu prosoape de hartie. Asdtfel, vei elimina excesul de ulei.
- se consuma calde!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci gogosi cu branza de vaci. Dureaza o jumatate de ora