Cum sa faci gogosele cu legume

Vrei o gustare delicioasa si usoara de seara? Avem reteta ideala. Ne referim la gogoselele cu legume. Se fac destul de usor si garanteaza desfatarea papilelor gustative in fata tv-ului, vizionand filmul preferat sau emisiunea mult asteptata!

Gogosele cu legume. Ingrediente:

- un ou;

- 200 mililitri de lapte cald/un pahar;

- 200 mililitri de apa calda/un pahar;

- 10 grame de drojdie uscata/un pachetel;

- 20 grame de zahar/o lingura;

- 8 grame de sare/o lingurita de sare;

- 540 grame de faina/ 4 pahare si jumatate;

- un cartof;

- un ardei rosu;

- o ceapa;

- 2 ardei verzi;

- 3-4 crengute de patrunjel;

- 80 grame de cascaval tare;

- 40 mililitri de ulei de floarea-soarelui pentru prajit/2 pahare.

Gogosele cu legume. Mod de preparare:

- bate oul cu un tel intr-un castron adanc;

- adauga in castron laptele, apa, drojdia uscata si sarea;

- amesteca bine;

- incorporeaza faina pe care ai cernut-o inainte;

- amesteca bine sa nu ramana cocoloase;

- acopera castronul cufolie alimentara si lasa aluatul sa dospeasca o jumatate de ora;

- curata cartoful si da-l prin razatoarea mica;

- taie ardeii si ceapa in forma de cubulete;

- toaca cat poti de marunt patrunjelul;

- rade cascavalul tare;

- mai amesteca o data aluatul, adaugand si cascavalul tare;

- incorporeaza restul legumelor;

- toarna compozitia obtinuta intr-un pos/o punga de plastic cu coltul taiat;

- incinge o tigaie cu ulei vegetal;

- apasa punga, astfel incat sa inceapa aluatul sa iasa;

- taie cate putin cu foarfeca, pentru a obtinei bilute. Fa asta direct deasupra tigaii;

- prajeste gogoselele la foc mediu pe ambele parti, pana cand se rumenesc;

- scoate gogoselele pe o farfurie tapetata cu prosoape de hartie. Asdtfel, vei elimina excesul de ulei.

- se consuma calde!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci gogosi cu branza de vaci. Dureaza o jumatate de ora