Cum sa faci omleta banateana(gaigana)

Omleta stie oricine sa faca, probabil chiar si cel mai nepriceput om in bucatarie :) Insa, omleta banateana, denumita in zona gaigana, nu stim cate persoane se pricep sa prepare. Daca sunteti curioase/si, va dezvaluim reteta in cele ce urmeaza.

Ingrediente:

- 200 g de carnati afumati de casa;

- o felie “sanatoasa” de slanina afumata;

- cateva feliute de jambon afumat;

- 2 cepe de marime medie;

- 4 oua proaspete(de preferata, de casa)

- o lingura de boia (dulce sau picanta);

- sare;

- piper;

Mod de preparare:

- taie slanina cubulete si pune-o intr-o tigaie;

- toarna peste slanina apa clocotita cat s-o acopere si lasa amestecul la fiert pana cand apa scade de tot;

- adauga ceapa (solzisori) si carnatii felii peste grasimea ramasa;

- lasa amestecul pe foc pana cand ceapa se maroneste iar carnatii prind culoarea unei castane;

- adauga boiaua, sare si piper, dupa gust;

- acopera, din nou, cu apa si lasa la fiert pana cand se inmoaie ceapa si aromele se amesteca.

- bate, in acest interval, ouale cu cu patru linguri de apa intr-un castron;

- cand tigaia incepe sa sfaraie, adauga ouale si amesteca repede cu o lingura de lemn;

- lasa pe foc pana cand gaigana prinde consistenta medie(precum magiunul).

Spor la treaba si pofta buna!