Compot de agrise

Agrisele sunt niste fructe mici, rotunde si rosii din care se poate obtine compot, dar si alte preparate dulci.

Compotul de agrise se prepara astfel:

Ingrediente:

- 500 g agrise,
- 250 g zahar,
- un pahar de apa,
- vanilie.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg agrise nu prea coapte. ##END STEP##

##STEP##

Se ciupesc codita si floarea uscata din varf si se spala. ##END STEP##

##STEP##

Se pun in apa clocotita sa traga un singur clocot, se limpezesc in apa rece, in care s-a pus putin otet sau zeama de lamaie. Se scurg. ##END STEP##

##STEP##

Se face siropul de zahar, apa si vanilie, se pun agrisele sa fiarba cateva minute, se scot cu lingura cu gauri si se pun in compotiera. ##END STEP##

##STEP##

Siropul se lasa sa mai fiarba, pana scade pe jumatate si se toarna deasupra. ##END STEP##

Se serveste rece.