Compotul de gutui poate fi aromatizat cu scortisoara, vanilie sau cuisoare, in caz ca va plac bauturile calde cu diferite arome.
Daca insa va place compotul in starea lui naturala, folositi doar fructe, apa si zahar in concentratiile indicate in reteta.
Ingrediente:
- 750 g gutui,
- 300 g zahar,
- 2 ½ pahare cu apa.
Mod de pregatire:
##STEP##
Se pune intr-o cratita zaharul cu apa si se adauga putina coaja de lamaie sau vanilie, dupa gust. ##END STEP##
##STEP##
Se taie gutuile in sferturi, se curata de coaja si se indeparteaza casuta cu samburi. ##END STEP##
##STEP##
Pe masura ce se curata, se pun In apa rece, ca sa nu se innegreasca. ##END STEP##
##STEP##
Cand siropul incepe sa fiarba se trage pe foc mic si se pun gutuile. ##END STEP##
##STEP##
Gutuile se tin la fiert mai mult timp, dar nu se lasa pana se sfarama pe foc. ##END STEP##
Compotul de gutui se poate consuma imediat dupa ce se racoreste.