Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Compotul de gutui poate fi aromatizat cu scortisoara, vanilie sau cuisoare, in caz ca va plac bauturile calde cu diferite arome.
Compotul de gutui poate fi aromatizat cu scortisoara, vanilie sau cuisoare, in caz ca va plac bauturile calde cu diferite arome.
Daca insa va place compotul in starea lui naturala, folositi doar fructe, apa si zahar in concentratiile indicate in reteta.
Ingrediente:
- 750 g gutui,
- 300 g zahar,
- 2 ½ pahare cu apa.
Mod de pregatire:
Se pune intr-o cratita zaharul cu apa si se adauga putina coaja de lamaie sau vanilie, dupa gust.
Se taie gutuile in sferturi, se curata de coaja si se indeparteaza casuta cu samburi.
Pe masura ce se curata, se pun In apa rece, ca sa nu se innegreasca.
Cand siropul incepe sa fiarba se trage pe foc mic si se pun gutuile.
Gutuile se tin la fiert mai mult timp, dar nu se lasa pana se sfarama pe foc.
Compotul de gutui se poate consuma imediat dupa ce se racoreste.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.