Perele sunt fructe de vara si toamna zemoase si aromate.
Exista o multime de soiuri romanesti de pere care pot fi consumate in stare proaspata sau sunt folosite la prepararea diverselor mancaruri, deserturi si bauturi. Noi va propunem o reteta simpla si rapida de compot cu pere.
Ingrediente:
- 750 g pere,
- 200 g zahar,
- 2 pahare cu apa,
- coaja de lamaie sau vanilie.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pune intr-o cratita zaharul cu apa si se adauga putina coaja de lamaie sau vanilie, dupa gust. ##END STEP##
##STEP##
Se taie perele in sferturi, daca sunt mici se lasa inregi. ##END STEP##
##STEP##
Se curata de coaja si se indeparteaza casuta cu samburi. ##END STEP##
##STEP##
Ca sa nu se innegreasca pana se pun la fiert, se tin pe masura ce se curata, intr-un castron acoperit cu un servet udat in apa sarata. ##END STEP##
##STEP##
Cand siropul incepe sa fiarba, se trage pe foc mic si se pun perele. ##END STEP##
##STEP##
Se supravegheaza sa nu fiarba prea tare. ##END STEP##
##STEP##
Sunt mai gustoase daca se adauga la fiert un pahar de vin rosu. ##END STEP##
Sfat:
Oricare dintre soiuri le-ati alege pentru prepararea compotului de pere, nu uitati sa verificati daca fructele sunt sanatoase.