Compotul de prune se poate face atat din fructe proaspete, cat si uscate. Iata cum se obtine compotul din prune uscate.
Ingrediente:
- 250 g prune uscate,
- 3 linguri zahar,
- coaja de lamaie,
- apa cat se cere.
Mod de preparare:
##STEP##
Se spala prunele bine, in mai multe ape. ##END STEP##
##STEP##
Se pun intr-o cratita cu apa calduta (nu prea fierbinte) cat sa le cuprinda bine, se acopera si se lasa sa stea astfel cel putin o ora, pana ce au absorbit destula apa ca sa se umple. ##END STEP##
##STEP##
Se pun pe foc mic, cu aceeasi apa, se adauga zaharul si o bucata de coaja de lamaie. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba In clocote mici pana ce se inmoaie. Se scot cu lingura cu gauri, se pun in compotiera, iar zeama din cratita se strecoara peste prune. ##END STEP##
La fel se face compotul de caise uscate.