Iarna, cand e frig si simti nevoia sa te incalzesti cu o bautura calda si aromata, poti prepara vin fiert cu diverse arome.
Iata o combinatie parfumata pentru 4 cesti de vin fiert.
Ingrediente:
- 1 litru vin,
- 250 grame zahar,
- 4 cuisoare,
- o bucatica scortisoara,
- o bucatica coaja de lamaie/portocala, dupa gust.
- optional felii de mere sau gutui.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pun la fiert intr-un vas curat, fara miros de mancare, vin alb sau rosu, zahar, cuisoare, scortisoara si putina coaja de lamaie sau de portocala dupa preferinte.
##STEP##
Se amesteca pana se dizolva zaharul si se lasa apoi sa dea un singur clocot. ##END STEP##
##STEP##
Vinul fiert prea mult pierde din aroma, dar si din tarie. ##END STEP##
Mod de servire:
Vinul fiert se strecoara si se serveste fierbinte in cesti sau in pahare.