Lichior de menta! Suna tentant, banuim, mai ales pentru reprezentantele sexului frumos. Si da! Poti pregati aceasta licoare acasa! Vei obtine o bautura racoritoare si mai ales sanatoasa! Sa dam drumul retetei!
Cum sa faci lichior de menta. Ai nevoie de:
- 100 grame de menta proaspata(crengute)
- 300 militri de vodca(recomandam un produs de calitate);
- 300 mililitri de apa;
- 150 grame de zahar.
- blender;
- borcane/sticle de 3 litri.
Cum sa faci lichior de menta. Mod de preparare:
- spala frunzele de menta;
- lasa frunzele de menta sa se scurga;
- toaca frunzele de menta;
- da frunzele prin blender pana obtii o textura cremoasa;
- muta menta intr-un borcan/sticla de 3 litri;
- introdu borcanul/sticla cu menta la frigider pentru 10 zile, perioda in care menta va elimina un lichid colorat si foarte aromat;
- prepara siropul. Pune apa la fiert intr-o cratita si adauga zaharul. Fierbe amestecul pana obtii un lichid mai consistent;
- opreste focul si lasa siropul sa se raceasca la temperatura camerei;
- introdu acum siropul la frigider pentru o jumatate de ora;
- scurge maceratul de menta printr-o sita;
- amesteca siropul de menta cu cel de zahar intr-un vas incapator;
- muta amestecul in sticle sterilizate care se inchid ermetic;
- depoziteaza lichiorul intr-un loc uscat si racoros;
- consuma lichiorul de menta se serveste cu vodca si doua cuburi de gheata.
Alte utilizari ale lichiorului de menta:
- ingredient pentru insiroparea blaturilor;
- ingredient pentru creme de prajituri.
Concluzie. Menta este cunoscuta pentru proprietatile sale miraculoase( amelioreaza afectiunile digestive si respiratorii), insa este apreciata si in gastronomie, fiind folosita de bucatari cunoscuti pentru a oferi preparatelor culinare o savoare deosebita si un aspect aparte.
Citeste si: Cum sa pastrezi PROSPETIMEA frunzelor de MENTA