Cum sa prepari ceai de urzici

Urzica este o planta erbacee din familia urticaceelor, utilizata in medicina, in alimentatie, dar si in industria textila. Astazi vom vorbi despre ceaiul de urzici, care ofera organismului vitaminele A, E si C, plus carotinoide si antioxidanti, necesare pentru intarirea sistemului imunitar.

Ceaiul de urzici se poate prepara din orice parte a plantei, inclusiv radacina. Specialistii recoamnda, insa, folosirea frunzelor mai tinere(sunt mai efiiente), aflate aproape de varful plantei. Sigur ca, atunci cand culegi urzici, ar fi bine sa iti pui niste manusi, pentru a evita mancarimile ulterioare provocate de sistemul de autoaparare al plantei(spini). Poti prepara ceai din urzici verzi sau uscate.

Ceai de urzici. Ingrediente:

-250 mililitri de apa fierbinte;

- 3-4 frunze verzi sau uscate de urzici/ o lingura de urzici maruntite;

Ceai de urzici. Mod de preparare:

- da apa in clocot;

- toarna apa fierbinte intr-o cana/ intr-un ceainic cu infuzor;

- adauga frunzele de urzici;

- acopera vasul cu un capac;

- lasa ceaiul la infuzat pentru 20-25 minute;

- strecoara ceaiul;

- serveste ceaiul fara indulcitori, daca se poate. In orice caz, indulceste-l natural cu niste miere, nu cu zahar! Poti bea pana la 3 cani de ceai de urzici pe zi.

Citeste si: Ciorba de urzici