Cum sa prepari cel mai gustos compot de caise

Iti plac fructele, in special caisele? Daca da, afla ca le poti consuma in stare naturala sau intr-un compot minunat pe care il vei gusta, oricand, cu placere. Mai ales in sezonul rece, cand se instaleaza o penurie de fructe autohtone, iar cele pe care le gasesti in magazine nu sunt chiar cele mai gustoase.

Astazi, iti prezentam o reteta de compot care are la baza caisele. Nu temem sa spunem ca este cel mai gustos compot de caise!

Compot de caise. Ingrediente:

- 600 grame de caise;

- o portocala;

- o lamaie;

- 250 grame de zahar;

- 3 crengute de menta.

Compot de caise. Mod de preparare:

- taie lamaia si portocala in rondele de circa 1 centimetru;

- indeparteaza semintele de lamaie si de portocala;

- transfera citricele pe o farfurie;

- spala caisele, apoi usuca-le;

- desfa caisele in jumatati si elimina samburii;

- pune un vas cu apa la fiert;

- aseaza intr-un borcan 2 felii de lamaie si 4 felii de portocala;

- pune peste ele 6 jumatati de caisa si 3 crengute de menta;

- adauga zaharul si toarna apa clocotita peste;

- acopera borcanul cu capac si lasa zaharul sa se topeasca pentru circa un sfet de ora;

- scurge lichidul inapoi in vasul de fierbere si pune-l pe foc;

- lasa lichidul sa dea in clocot si adauga-l apoi peste fructe;

- inchide borcanul ermetic si rastoarna-l ;

- procedeasa la fel cu toate borcanele, apoi acopera-le cu o haina groasa si lasa-le la racit;

- pasteaza compotul in loc intunecat si rece.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Compot de zmeura