Iti plac fructele, in special caisele? Daca da, afla ca le poti consuma in stare naturala sau intr-un compot minunat pe care il vei gusta, oricand, cu placere. Mai ales in sezonul rece, cand se instaleaza o penurie de fructe autohtone, iar cele pe care le gasesti in magazine nu sunt chiar cele mai gustoase.
Astazi, iti prezentam o reteta de compot care are la baza caisele. Nu temem sa spunem ca este cel mai gustos compot de caise!
Compot de caise. Ingrediente:
- 600 grame de caise;
- o portocala;
- o lamaie;
- 250 grame de zahar;
- 3 crengute de menta.
Compot de caise. Mod de preparare:
- taie lamaia si portocala in rondele de circa 1 centimetru;
- indeparteaza semintele de lamaie si de portocala;
- transfera citricele pe o farfurie;
- spala caisele, apoi usuca-le;
- desfa caisele in jumatati si elimina samburii;
- pune un vas cu apa la fiert;
- aseaza intr-un borcan 2 felii de lamaie si 4 felii de portocala;
- pune peste ele 6 jumatati de caisa si 3 crengute de menta;
- adauga zaharul si toarna apa clocotita peste;
- acopera borcanul cu capac si lasa zaharul sa se topeasca pentru circa un sfet de ora;
- scurge lichidul inapoi in vasul de fierbere si pune-l pe foc;
- lasa lichidul sa dea in clocot si adauga-l apoi peste fructe;
- inchide borcanul ermetic si rastoarna-l ;
- procedeasa la fel cu toate borcanele, apoi acopera-le cu o haina groasa si lasa-le la racit;
- pasteaza compotul in loc intunecat si rece.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Compot de zmeura