Cum sa prepari CONIAC de CASA

Amatorii de tarie sa fie pe receptie! Astazi, le prezentam o reteta unica de coniac de casa!

Ingrediente:

- 3 litri de palinca;

- 3 linguri de zahar;

- 3 cuisoare;

- 2 linguri coaja de stejar;

- 3 miligrame de nucsoara macinata;

- o jumatate de gram de coriandru macinat.

Mod de preparare:

- dizolva zaharul intr-o cantitate mica de palinca. Poti inerca sa faci chiar sirop de caramel.

- inmoaie coaja de stejar in apa clocotita, tineti-o timp de 10 minute, dupa care usuc-o.

- pune toate ingredientele intr-un borcan, toarna palinca, adauga siropul si pune preparatul intr-un loc racoros, ferit de lumina.

- lasa coniacul sa se linisteasca, vreme de 3 saptamani.

- in momentul in care coniacul are nuanta specifica de maro si un gust intens, filtreaza-l si pune-l in sticle.

- gustul va deveni desavarsit abia dupa 2 ani! Asteptarea, insa, merita!

Spor la treaba si sa aveti pofta!