Cum sa prepari lichior de oua

O bautura de casa e de preferat, intotdeauna, in detrimentul uneia din comert, indiferent ca vorbim despre una racoritoare sau despre una pe baza de alcool. Azi, iti vom prezenta o reteta simpla, dar speciala. Este vorba despre lichiorul de oua. Probabil ca ai auzit de aceasta licoare, insa la fel de probabil nu stiai ca se poate face in casa.

Ingrediente:

- 400 grame de lapte condensat;

- 4 galbenusuri de oua;

- 100 mililitri de brandy;

- 50 grame de zahar pudra;

- 75 mililitri de apa;

- o fiola de esenta de vanilie.

Mod de preparare:

- topeste zaharul in apa(la foc mic);

- dupa ce zaharul s-a dizolvat, ia amestecul de pe foc si lasa-l sa se raceasca;

- bate galbenusurile cu vanilia pana cand obtii un amestec cremos.

- adauga zaharul topit, laptele condensat si brandy-ul, dupa care amesteca bine.

- toarna lichiorul intr-un recipient de sticla si lasa-l la frigider circa 2 ore.

- consuma lichiorul in 24 ore, deoarece dupa aceasta perioada isi va pierde din calitate.